Λέσχη Μοτοσυκλετιστών Μεγάρων

Η Λ.Ε.Μ.Μ. ιδρύθηκε το 1985 από μια ομάδα Μεγαριτών μοτοσυκλετιστών με σκοπό την αναβάθμιση του μοτοσυκλετιστικού επιπέδου της πόλης, τόσο στους τομείς της αθλητικής όσο και της τουριστικής μοτοσυκλέτας, καταβάλλοντας μια πολυετή προσπάθεια για την διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος και για την προώθηση θεμάτων οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς στην πόλη.

Αριθμεί 130 εγγεγραμμένα μέλη καθώς και 79 αθλητές με ενεργή συμμετοχή στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα enduro, scramble και motocross. Έχει αναδείξει κατα καιρούς αθλητές οι οποίοι έχουν διακριθεί σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα, όπως ο Δημήτριος Τουμπανιάρης, κάτοχος της πρώτης θέσης (6 φορές) στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro, αλλά και πολλούς άλλους με αξιόλογες θέσεις σε ανάλογους αγώνες. Επίσης είναι ιδρυτικό μέλος της ΜΟΤ.Ο.Ε. (Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος), ενώ αναγνωρίσθηκε ως Αθλητικό Σωματείο από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 2004.

Η αγωνιστική της δραστηριότητα περιλαμβάνει 11 αγώνες Enduro Πανελληνίων Πρωταθλημάτων και αγώνες Scramble Πανελληνίων Πρωταθλημάτων, οι οποίοι διαξάγονται στον κάμπο των Μεγάρων. Προβάλλονται πανελλαδικά για την άψογη διοργάνωσή, την τεχνική τους δυσκολία αλλά και για το κάλλος του φυσικού τοπίου των διαδρομών.

Επίσης έχει διοργανώσει αγώνες δεξιοτεχνίας για νέους οδηγούς με σκοπό την κατανόηση της ασφαλούς οδήγησης, ποδηλατικούς αγώνες scramble, αγώνες dragster καθώς και αγώνες enduro sprint στην περιοχή Αλμύρες Βουρκαρίου.

Κυριακούλειο κτήριο – Κεντρική πλατεία Μεγάρων

 22960 22937

 www.lemmegaron.gr

ΛΕΜΜ στο facebook

Βύζας Μεγάρων

Το 1928, μαθητές του Γυμνασίου Μεγάρων ίδρυσαν μια ανεξάρτητη ποδοσφαιρική ομάδα με την ονομασία Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ, τιμώντας το Βύζαντα το Μεγαρέα, ιδρυτή του Βυζαντίου και αποικιστή του.

Τον Ιούλιο του 1930 φίλαθλοι ίδρυσαν επίσημα πια τον σύλλογο Α.Γ.Σ. ΒΥΖΑΣ ΜΕΓΑΡΩΝ με πρώτο πρόεδρο το Παναγιώτη Μπέη . Έμβλημα του συλλόγου είναι η κεφαλή τουΒύζαντα και χρώματα της ομάδας το κίτρινο και το μαύρο, που αποτελούν τα χρώματα της Βυζαντινής αυτοκρατορίας .

Στις 6 Οκτωβρίου του 1957 πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας της ομάδας στο πρωτάθλημα της Ένωσης Πειραιά με αντίπαλο τον Περαμαϊκό όπου και νίκησε με σκορ 3-1. Ο Βύζας τερμάτισε πρώτος στον A’ όμιλο της Δ’ κατηγορίας Πειραιώς και αναδείχθηκε πρωταθλητής στην κατηγορία αυτή μετά από μπαράζ με την πρώτη ομάδα του B’ ομίλου, τη Σπίθα Πειραιώς. (Βύζας – Σπίθα 1-0 & Σπίθα – Βύζας 3-5). Ανέβαινε συνεχώς κατηγορίες μέχρι το 1961 που κέρδισε την άνοδο στην Β΄Εθνική. Στην Β΄εθνική αγωνίστηκε μέχρι το 1965 όπου ανεβαίνει στην Α΄Εθνική. Πέντε χρόνια μετά, το 1970 υποβιβάζεται και κατρακυλά μέχρι το τοπικό πρωτάθλημα για να επιστρέψει πάλι το1998 στις επαγγελματικές κατηγορίες.Το2002 απέφυγε την τελευταία αγωνιστική την πτώση στη Δ΄ Εθνική τερματίζοντας 14ος. Στη Γ’ Εθνική το 2009 η ομάδα τερμάτισε δεύτερη ισοβαθμώντας με την Καλλιθέα. Την επόμενη χρονιά (2010) η ομάδα τερμάτισε στην 2η θέση του Νότιου ομίλου και κέρδισε την απευθείας άνοδο στην Β’ Εθνική Κατηγορία, εφόσον δεν έγιναν τα play off ανόδου, ως η καλύτερη 2η ομάδα των δύο ομίλων

Βύζας Μεγάρων