• Ο χορός της Τράτας

  Την Τρίτη του Πάσχα το απόγευμα γίνεται στην πόλη ένα από τα αρχαιότερα και πιο ιδιαίτερα έθιμα σε όλη την Ελλάδα. Ο χορός της Τράτας γίνεται στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη του Γαλιλαίου (Χορευταράς) ,

  περισσότερα

 • Ο Μάης

  Την Παραμονή της Πρωτομαγιάς, στις 6.00 μ.μ. αναβιώνει το έθιμο του Μάη. Η εκδήλωση γίνεται στην κεντρική πλατεία των Μεγάρων όπου πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται για να δει αυτό το πατροπαράδοτο έθιμο.

  περισσότερα

 • Τα Ρουσάλια

  Την Δευτέρα του Πάσχα ομάδες νέων γυρίζουν τις γειτονιές της πόλης και τραγουδάνε τα Ρουσάλια. Δεν υπάρχει καθορισμένη πορεία που το έθιμο λαμβάνει χώρα αλλά μπορείτε να το συναντήσετε σε πολλά διαφορετικά σημεία της πόλης, ειδικότερα σε σταυροδρόμια.

  περισσότερα

 • Μικρασιάτικα

  Εκδηλώσεις ιστορικής μνήμης στις Χαμένες πατρίδες που καθιερώθηκαν στις αρχές του 1980 και συνεχίζουν να αναβιώνουν τον τρόπο ζωής, έθιμα, μουσικοχορευτικές παραδόσεις, ενδυματολογικές και διατροφικές συνήθειες των Μελιωτών προσφύγων του 1922. Διοργανώνονται κάθε 26 του Σεπτέμβρη την ημέρα του Άη Γιάννη του Θεολόγου στο Μελί Μεγάρων.

  περισσότερα

 • Μεγάρων γη

  Η 
έκθεση Μεγάρων Γη, η οποία πραγματοποιείται το Σεπτέμβριο κάθε έτους,
 στο άλσος Πευκάκια των Μεγάρων εδώ και 7 χρόνια. Μέσω αυτής της 3ήμερης
έκθεσης οι επισκέπτες, έχουν την δυνατότητα να γνωρίσουν τις
 τοπικές επιχειρήσεις της πόλης και να ενημερωθούν για τη δραστηριότητα
 και τα προϊόντα τους.

  περισσότερα

 • Ψαράδικη βραδιά

  Η ψαράδικη βραδιά αποτελεί θεσμό για τη Δυτική Αττική καθώς διοργανώνεται εδώ και 35 χρόνια στη Νέα Πέραμο, προς τιμή των Περαμιωτών και Νεοπεραμιωτών ψαράδων.

  Πραγματοποιείται τη τελευταία Παρασκευή του Αυγούστου ή τη πρώτη Παρασκευή του Σεπτεμβρίου ανάλογα με το φεγγάρι.

  περισσότερα

 • Εκδήλωση για το "Ψαρά"

  Η επέτειος γιορτάζεται κάθε χρόνο από το Σύλλογο Στρατιωτικών Ένοπλων Δυνάμεων με τη συνεργασία του δήμου και διοργανώνουν τελετή μνήμης με τρισάγιο και επιμνημόσυνη δέηση κάθε χρόνο στο λιμάνι της Πάχης προς τη μνήμη των ανδρών που χάθηκαν.

  περισσότερα