Νέα Πέραμος

Η Νέα Πέραμος αποτελεί χώρο αναψυχής, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς λειτουργούν ουζερί, μπαράκια και ταβέρνες ακριβώς δίπλα στη θάλασσα.

Στα όρια του δήμου εντάσσονται οι περιοχές: Λουτρόπυργος, Νεράκι, όπου φημίζεται για τα φρέσκα όστρακα, καθώς και η Βλυχάδα. Κάθε χρόνο στο λιμάνι της Νέας Περάμου, λαμβάνει χώρα η “Ψαράδικη Βραδιά”, όπου πλήθος κόσμου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής έχει τη χαρά να φάει, να χορέψει και να απολαύσει τη βραδιά.

Ιστορία

Το 1922, κάτοικοι της Περάμου της Μ.Ασίας στην χερσόνησο της Κυζίκου, μετά τον βίαιο ξεριζωμό τους από την πατρογονική πατρίδα τους, εγκαταστάθηκαν στο Μεγάλο Πεύκο, ενώ κάποιο μέρος προσφύγων κατέληξε σε μια περιοχή ανατολικά της Καβαλάς, τη σημερινή Νέα Πέραμο. Μετά την παραχώρηση της συγκεκριμένης περιοχής από την τότε κυβέρνηση του Ελευθέριου Βενιζέλου, ιδρύθηκε ο οικισμός. Το 1928 ο οικισμός αναγνωρίστηκε επίσημα και εντάχθηκε στον δήμο Μεγαρέων ενώ ένα χρόνο μετά, το 1929, έγινε κοινότητα. Το σχολείο λειτουργούσε τις Κυριακές ως εκκλησία, ώσπου με διάφορες δωρεές χτίστηκε η εκκλησία του Αγίου Γεωργίου (που είναι και πολιούχος) και εορτάζεται με ιδιαίτερες τιμές . Η κοινότητα διαθέτει σχολεία καθώς και πολιτιστικό κέντρο. Στο λιμάνι της Νέας Περάμου εορτάζονται πανηγυρικά τα Θεοφάνια ενώ κατά τους θερινούς μήνες στο παραθαλάσσιο θεατράκι λαμβάνουν χώρα μουσικά, θεατρικά, εικαστικά και αθλητικά δρώμενα για την διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς. Επίσης κάθε χρόνο στο λιμάνι της Νέας Περάμου, πλήθος κόσμου με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής έχει τη χαρά να φάει, να χορέψει και να απολαύσει τη βραδιά.

Στα όρια του δήμου εντάσσονται ο Λουτρόπυργος, το Νεράκι, που φημίζεται για τα φρέσκα όστρακα, καθώς και η Βλυχάδα.

Εστιατόρια/καφέ

Κυρίως στο λιμάνι της Νέας Περάμου λειτουργούν ουζερί, μπαράκια και ποιοτικές ταβέρνες ακριβώς δίπλα στη θάλασσα με φρέσκους ψαρομεζέδες. Επίσης στο Νεράκι θα απολαύσετε φρέσκα ψάρια και όστρακα του Σαρωνικού Κόλπου.

Στη Νέα Πέραμο μπορείτε επίσης να επισκεφθείτε τα παρακάτω εκκλησάκια και Μονές