1

Πόλη των Μεγάρων

2

Νέα Πέραμος

επιλέξτε για να δείτε περισσότερα

3

Αλεποχώρι

επιλέξτε για να δείτε περισσότερα

4

Κινέτα

επιλέξτε για να δείτε περισσότερα

Ο Δήμος

Ο Δήμος Μεγαρέων ανήκει στην περιφέρεια Δυτικής Αττικής. Mετά την συνένωση του με την Νέα Πέραμο, η έκταση του, αποτιμάται στα 330.33 τ.χλμ και ο πληθυσμός του στους  35.675 κατοίκους. Βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι χερσαίων και θαλάσσιων οδών ανάμεσα στην Αττική και στην Πελοπόννησο καθώς βρέχεται στα βόρεια από τον Κορινθιακό και στα νότια από τον Σαρωνικό κόλπο.

Η εύκολη πρόσβαση στον Δήμο Μεγαρέων από το κέντρο της Αθήνας, όσο και το υγιεινό συγκριτικά περιβάλλον που διαθέτει σε σχέση με άλλες περιοχές της δυτικής Αττικής, έχουν στρέψει το ενδιαφέρον πολλών κατοίκων του λεκανοπεδίου προς μόνιμη εγκατάσταση σε κάποιον από τους οικισμούς του. Παράλληλα τα συχνά και οικονομικά δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, όπως και η εύκολη πρόσβαση σε Εθνική Οδό αλλά και Αττική Οδό, έχουν διευκολύνει τη συγκοινωνία όχι μόνο προς την Αθήνα αλλά και προς την Πελοπόννησο. Αποτέλεσμα όλων αυτών, είναι η αυξημένη ζήτηση για αγορά η ενοικίαση μόνιμης κατοικίας.

Οικισμοί

Ο Δήμος λόγω της μεγάλης του έκτασης αποτελείται από πολλούς οικισμούς, αυτοί είναι η Κινέτα, η Πάχη , το Αλεποχώρι,  η Αγία Τριάδα, οι Αιγειρούσες, η Βλυχάδα, η Λάκα Καλογήρου (τ. οι Λάκκοι Καλογήρου), η Σπάρτα και ο λόφος Στίκας, ο Λουτρόπυργος καθώς και οι οικισμοί των Μοναστηριών όπως η Μονή του Αγίου Ιεροθέου, η Μονή της Παναχράντου και του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου.

Η πόλη

Η πόλη των Μεγάρων έχει απόσταση μόλις 41 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας και 43,4 χλμ. απο την Κόρινθο. Είναι κτισμένη αμφιθεατρικά πάνω στους λόφους Αλκάθους και Καρία.

Περιμετρικά της πόλης υπάρχουν μοναδικές παραλίες και ψαροχώρια, πανέμορφοι οικισμοί και ορεινοί προορισμοί, όπου ο επισκέπτης θα μείνει έκπληκτος όταν συνειδητοποιήσει το πόσο κοντά είναι από την πρωτεύουσα της χώρας.

Η γη

Ο κάμπος των Μεγάρων θεωρείται σήμερα ένας από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Η Μεγαρική γη δίνει σε αφθονία τόσο αγροτικά προϊόντα (λάδι, κρασί, φιστίκια), όσο πτηνοτροφικά και κτηνοτροφικά προϊόντα για τα οποία η πόλη φημίζεται. Τα προϊόντα αλιείας, που προέρχονται απευθείας από τον Σαρωνικό κόλπο, όπως ψάρια, όστρακα και θαλασσινά είναι γνωστά για την ποιότητα τους.